понеділок, 8 травня 2023 р.


 8 травня -День пам'яті та примирення.

Законом України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років" встановлено День пам'яті та примирення, який відзначається щорічно 8 травня з метою вшанування пам'яті всіх жертв Другої світової війни 1939 -1945 років.


Цього року Україна вдруге відзначає День пам'яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. Сучасна війна - це жахливі воєнні злочини з боку російської армії та політично - військового керівництва РФ.

Війна - це не лише танки й масштабні бої, це і мільйони людських бід.

Сьогодні російська влада фактично зруйнувала систему міжнародних відносин, встановлену після Другої світової війни.

Путінська Росія говорить про "вирішальний внесок у перемогу над нацизмом росіян". Жодна країна не може претендувати на виняткову роль у перемозі над нацизмом. Перемога - це результат титанічних зусиль десятків держав і сотень народів.

Нині РФ зазіхає на територіальну цілісність України. Ми захищаємо рідну землю, тому неодмінно переможемо. Міць наших Збройних Сил є запорукою існування держави.

Згадуючи про Другу світову війну 8 травня, світова спільнота має пам'ятати: сучасна Росія - це жорстокий агресор, який нехтує міжнародним правом і прагне силової ревізії кордонів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Калейдоскоп імен.