понеділок, 6 листопада 2023 р.


 Війна і довкілля.

6 листопада - Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів.

В рамках проекту "Життя в стилі ЕКО" бібліотека підготувала інформаційне повідомлення "Вплив воєнних дій на довкілля".

Війна приносить невимовні жахи і за лічені хвилини може знищити те, що було створено цілими поколіннями. На тлі людських втрат та страждань мало хто замислюється над тим, яку екологічну шкоду завдає війна.

Жорстокість, яку наносить російська армія навколишньому середовищу, ще не одне десятиліття буде нагадувати про варварське вторгнення країни - терористки на українську землю.

Природа - мовчазна жертва війни. 


Війна і турбота про збереження довкілля - речі несумісні.

Забруднення від обстрілів не знає кордонів, викиди в атмосферне повітря переносяться, осідають та мають вплив і на території інших держав, іноді на відстані в тисячі кілометрів.

Росіяни свідомо руйнують українське довкілля, наслідки війни жахливі - понівечені снарядами та бомбами поля, спалені ліси, заміновані території, забруднення річок. Війна - екологічний злочин.

Після війни Україна потребуватиме значної кількості природних ресурсів. Важливо, щоб план відновлення України включав заходи з відновлення та збереження екосистем.

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Поля мого ужинок... У бібліотеці відбулось засідання клубу "Надвечір'я", присвячене 90 - річчю від дня народження поета - зем...