суботу, 21 січня 2023 р.


 22 січня - День Соборності України.

Проголошення Соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року - історичний акт об'єднання українських  земель в одній державі, що увінчав прагнення українців, розділених кордонами тогочасних імперій.

Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців.А нині вона є ще обов'язковою передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії.

Нині Україна продовжує боротьбу за територіальну цілісність і соборність. Російський агресор тимчасово окупував окремі українські регіони. Але всі захоплені територіі обов'язково будуть звільнені і Україна буде цілісною.

" Сучасні події нинішньої російської агресії лише підсилюють значимість того Акта злуки УНР і ЗУНР, який відбувся ... на площі біля стародавньої Софії Київської. Бо знову Україну хочуть "пошматувати" та розділити, силою забравши її землі, встановивши штучні кордони й сірі зони, посваривши наш народ, пропагандою ввівши в оману. Тому для нас свято Соборності є дуже важливим, бо воно нагадує про найголовніший урок нашої спільної історії: в єдності - сила, в розділенні - поразка" ( Епіфаній, Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України, 2022 рік).

До Дня Соборності України бібліотека підготувала викладку-досьє " В єдності сила і міць держави".

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Мова - коштовний скарб народу. До Міжнародного дня рідної мови бібліотека підготувала для учнів 5 класу мовознавчу мандрівку "Наш скар...