вівторок, 9 травня 2023 р.


 Україна та Європейський Союз: прямуємо разом.

Україна є пріоритетним партнером Європейського Союзу. ЄС підтримує Україну для забезпечення стабільного та демократичного майбутнього для всіх її громадян. 

Відносини між Україною та Європейським Союзом були започатковані ще в грудні 1991 року.

У Постанові Верховної Ради України від 2 липня 1993 року "Про основні напрями зовнішньої політики України" Україна вперше заявила про власні євроінтеграційні прагнення. У документі закріплювалося, що "перспективною метою української зовнішньої політики є членство України в Європейських Співтовариствах за умови , що це не шкодитиме її національним інтересам".

23 червня 2022 року Європейська Рада у своїх висновках визнала європейську перспективу України та вирішила надати їй статус країни - кандидата.

З першого дня повномасштабного російського вторгнення, з 24 лютого 2022 року, ЄС підтримує Україну, надаючи політичну, фінансову, військову та гуманітарну підтримку; запроваджуючи жорсткі санкції проти Росії.

Після 24 лютого 2022 року країни ЄС прийняли мільйони людей з України й зареєстрували близько 4 мільйонів для тимчасового захисту.

Від початку агресії з боку Росії, ЄС посилив невідкладну допомогу для зміцнення кіберстійкості України.

Місія ЄС з військової допомоги на підтримку України вирішує невідкладні та довгострокові потреби Збройних Сил України.

Україна продовжує виконувати Угоду про асоціацію, досягнувши помітного поступу на різних напрямах.

Головною особливістю нинішнього етапу руху до ЄС є те, що наша країна ціною величезних жертв відстоює свій європейський вибір і захищає ЄС від російської агресії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Калейдоскоп імен.